Zmajevi utučeni nakon poraza od Poljske: Teško je pričati nakon ovakve utakmice

Sport

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je i drugi poraz u elitnom razredu Lige nacija. Zmajevi su sinoć u Wroclawu izgubili od Poljske.

Domaćinu je posao olakšao engleski sudija Craig Pawson koji je u 15. minuti možda i prestrogo isključio Anela Ahmedhodžić, stopera Zmajeva koji je prekršajem zaustavio Roberta Lewandowskog.

Samim time u preostalih 80 minuta (uključujući sudijske nadoknade prvog i drugog poluvremena) naši defanzivci imali su “pune ruke posla”.

– Teško je pričati nakon ovakve utakmice. Nije bilo lako igrati od 15. minute sa igračem manje. Mislim da je crveni karton možda i prestrogo dosuđen. Nakon toga je utakmica otišla u drugom pravcu, jer teško je protiv tako kvalitetnih ekipa igrati sa igračem manje. Došli smo ovdje po pozitivan rezultat, ali nažalost nismo uspjeli i idemo dalje – rekao je Siniša Saničanin, stoper bh. tima.

Branimir Cipetić smatra da se ekipa treba fokusirati na buduće obaveze.

– U prvih petnaest minuta smo dobro stajali i Poljaci nisu napravili priliku. Nakon crvenog kartona utakmica je poprimila drugačiji tok, oni su nas pritisli i mi smo se branili. Bilo je teško nakon isključenja, ali sada moramo nastaviti da radimo i da se spremimo za predstojeće utakmice – rekao je Cipetić.

Autor: Foktor.ba