Zmajevi danas igraju na Grbavici protiv Crne Gore

Sport

Više od 18 mjeseci nogometna reprezentacija BiH nema pobjede na vlastitom kontu. Nova prilika da se to promijeni bit će večeras na Grbavici, gdje Zmajevi u prijateljskom susretu dočekuju Crnu Goru.

Selektor Ivaylo Petev je lišen usluga Edina Džeke i Miralema Pjanića, ali skoro je izvjesno da će na teren od prve minute postaviti najbolje što ima u trenutnom kadru.

“Vidjećete na koji ćemo način igrati, ne bih sada govorio o tome. Želim da odigramo dobru utakmicu, da budemo odgovorni i da pobijedimo. S obzirom na to da na spisku imamo dosta novih igrača isprobaćemo ih sve. Ipak, važno je da održimo naš sistem igre i da napredujemo”, kazao je Petev na jučerašnjoj press-konferenciji.

Probleme sa izostancima ima i crnogorski selektor Miodrag Radulović, koji neće moći računati na zvijezde poput Jovetića i Savića.

“Ovo su jedine prijateljske utakmice koje ćemo imati ove godine. Daćemo šansu igračima koji su imali manju minutažu i novim igračima, da pokažu koliko mogu u jednom jakom meču. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo izvući benefit za sepembarske mečeve”, istakao je Radulović.

Utakmica na Grbavici počinje u 18 sati, glavni sudija je Novak Simović iz Srbije.

Autor: SCsport.ba