Završeno ispitivanje majke i oca teško ozlijeđene djevojčice

Svijet Vijesti

Roditelji teško ozlijeđene djevojčice koja se bori za život u bolnici u Klaićevoj, uz opširnu obranu djelomično su priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta, potvrdila je u subotu nakon ispitivanja županijska državna odvjetnica Mirela Šmital.

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu završilo je ispitivanje roditelja, a Šmital je najavila da će prema sucu istrage ići s prijedlogom određivanja istražnog zatvora za oba roditelja.

U ovom slučaju majka je prvooptužena i nju se tereti za pet kaznenih djela povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

Oca državno odvjetništvo tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava.

Roditelji bi danas u 14 sati trebali biti privedeni kod suca istrage.

Policija je roditelje teško ozlijeđene djevojčice iz Nove Gradiške sinoć predala pritvorskom nadzorniku jer su, uz ostalo, utvrdili da je dijete zbog tjelesnog kažnjavanja zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu. Brodsko-posavska policija izvijestila je u petak da su dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 24-godišnjakinjom kojim su potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete.

Aladrović: Rezultate stručnog nadzora očekujem u utorak

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović dao je danas izjavu vezanu uz rezultate upravnog nadzora Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, koje je ministarstvo pokrenulo u petak.

“Još jednom kao otac i ministar želim izraziti žaljenje i zaželiti brzi oporavak djevojčici. Mi kao ministrastvo smo reagirali još u četvrtak izdvajanjem ostale djece iz obitelji. Pokrenuli smo postupak i jučer je proveden upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški. Upravno vijeće je donijelo odluku o smijeni ravnatelja i imenovana je nova v.d. ravnateljice”, kazao je Aladrović.

Rezultate stručnog nadzora ministar očekuje u utorak.

“Mi smo u izmjene zakona o socijalnoj skrbi krenuli već ranije. Priznajem da imamo strukturne probleme, ali ćemo ih riješiti”, rekao je.

Autor: Hina / N1