Vučić: Teško da ćemo u budućnosti imati ovako dobre sporazume

Svijet Vijesti

Sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, potpisan u Bijeloj kući, izuzetno je dobar za Srbiju, u interesu je obje strane, i Srba i Albanaca, i treba da stvori bolje prilike i očuva mir na Balkanu, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iz Washingtona.

Teško da ćemo u budućnosti imati ovako dobre sporazume, istakao je predsjednik Aleksandar Vučić za Pink, povodom juče potpisanog sporazuma u Washingtonu.

“Sporazum treba da otvori sve naše prelaze i prolaze, kako god ih nazivali, da spojimo ljude, preduzeća, da razgovaramo o projektima koji će da nas spajaju, a ne razdvajaju u budućnosti, a ta budućnost mora da bude mir i stabilnost”, rekao je Vučić.

On je primjetio da bi ljudi možda više voljeli da bude oštriji i da opsuje nekoga, ali on ne govori, kako ističe, na taj način, jer su veoma skupu cijenu platili zbog prethodne neodgovornosti.

“Želim da iskoristimo svaku priliku da sačuvamo mir i stabilnost, čuvajući nacionalne interese”, rekao je Vučić.

On je dodao da još jednom građanima, kojima polaže račune, prenese da je zadovoljan i da će teško u budućnosti dobijati ovakve ili dobre sporazume, jer, kaže, ne zna kakvi će predlozi dolaziti sa raznih strana.

“Borili smo se, dobro se pripremili. Američki domaćini su imali sluha, željeli da nas čuju. Mi smo primjetili njihove želje, jer su SAD priznale Kosovo, ali reagovali smo na vrijeme, dobro, odlučno, odvažno i uradili dobro svoj posao”, rekao je Vučić.

“Nismo pobijedili, ali nismo bili ni poraženi”

Zahvalio je građanima što su prepoznali značaj sporazuma i istakao da “mi nismo tu pobijedili, ali da nismo bili poraženi, već poštovani”.

Ističe da je bio tom prilikom na bilateralnom nivou primljen kod predsjednika SAD Donalda Trumpa. “Ne zato što sam negdje nekoga zvao i zato što je to važno bilo kome za kampanju već zato što sam razgovarao o važnim pitanjima za Srbiju”, dodao je Vučić.

Autor: RTRS