Vučić: Srbija uz RS, razumijem strepnje Dodika

BiH Vijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Srbija uvijek mora da bude uz Republiku Srpsku, navodeći da će dolazak novog visokog predstavnika u BiH biti mnogo teži za Republiku Srpsku jer će Nijemci nastojati da naprave novu kompletnu organizaciju.

„Srbija mora da bude uvijek uz Republiku Srpsku. Srbija mora da čuva leđa BiH i Republici Srpskoj u okviru BiH i ako to Srbija ne bude činila – neće niko drugi. Nije lako voditi Republiku Srpsku, meni je mnogo lakše, jer vodim suverenu i nezavisnu zemlju“, rekao je Vučić za TV Hepi, dodajući da će se sastati sa zvaničnicima Republike Srpske u srijedu.

Vučić je rekao da razumije stavove predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i građana Republike Srpske o spornom imenovanju novog visokog predstavnika u BiH, navodeći da su građani siti upravljanja sa strane Bosnom i Hercegovinom.

„Kristijan Šmit je jedan od najsnažnijih političara Njemačke. Mislim da on nije čovjek koji mrzi Srbiju i srpski narod, ali razumijem strijepnje Milorada Dodika“, rekao je on.

Vučić je ponovio da se Srbija zalaže za očuvanje mira i stabilnosti.

Autor: Vijesti.ba