Vučić o događajima zbog murala osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića: Ko bi izvukao deblji kraj da tamo nije bilo policije

Svijet Vijesti

Da je policija štitila mural, niko ga ne bi uništio. Policija je tamo štitila red i mir, građane, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Policija je štitila javni red i mir i ponašala se odgovorno. Da policija nije bila prisutna, da spriječi da tuku građane, napali bi ste nas – rekao je predsjednik Srbije i istakao da je posao države da štiti integritet svakog građanina u Srbiji.

– Da je došlo do nereda, ko bi tu izvukao deblji kraj, ne moram da vam objašnjavam, naveo je Vučić i dodao:

– Koliko sam saznao taj mural je uništen. Da je policija štitila mural, mural ne bi bio uništen. Policija je štitila građane od međusobnog sukoba. Policija je štitila javni red i mir i ponašala se profesionalno. Nismo štitili nijedan mural, ni grafit. Ja razumijem da sam kriv svima za sve. Ostavite van tih besmislenih igara – rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da je privedeno šest osoba.

– I to veći broj pripadnika navijačkih grupa. Zbog posjedovanja tupih predmeta, sva lica su puštena odmah, niko nije ni zadržan, a kamoli pritvoren – rekao je on.

Napomenuo je da je obavljen čak i intervju sa Naserom Orićem, dok se u Srbiji pravi problem zbog murala Ratka Mladića.

– Imate u članici EU mnogo murala Praljka, a Mladićev je uništen – kazao je on i pitao po kojem principu stoje murali Praljka, osuđenog u Haškom tribunalu za ratne zločine.

Podsjetimo, mural sa likom Ratka Mladića, osuđenog ratnog zločinca, oslikan je ljetos na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića u Beogradu.

Autor: Avaz.ba / Telegraf.rs