Vučić: Nove mjere za vikend na zahtjev ljekara

Svijet Vijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su nove, strože mjere, koje predviđaju da se rad ugostiteljskih objekata ovog vikenda skraćuje do 14 časova, donesene na zahtjev ljekara.

Odgovarajući na pitanje novinara u Kuršumliji da li će nove mjere doneti efekte, Vučić je rekao da su one donesene na zahtjev ljekara, jer je zbog povećanja broja zaraženih, povećan i broj pacijenata u bolnicama.

Vučić je istakao da se u Srbiji, za razliku od ostalih evropskih i svjetskih zemalja, uprkos pandemiji živi normalno i bez zaključavanja, kao i da je Srbija uvijek pravila balans između zaštite zdravlja ljudi i rada privrede.

Vučić je kazao da je u Beogradu danas situacija nešto lakša u odnosu na jučer, kao i da se situacija prati u svim ostalim gradovima.

“Odluka o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata je racionalna i razumna, to su tražili ljekari koji rade sa pacijentima. Tražili su snažniji odgovor države na povećanje broj zaraženih i mi moramo da vodimo računa o tome”, rekao je Vučić.

S druge strane, ističe, i prodavnice i restorani moraju da rade, te istakao da zbog toga država žuri sa vakcinacijom i revakcinacijom stanovništva kako bi privreda nastavila normalno da radi.

Dodao je da je do sada u Srbiji revakcinisano oko pola miliona građana, a da bi pandemija bila stavljena pod kontrolom potrebno je, ističe, da se revakciniše između milion i milion i po građana.

Kada se revakcinišu, navodi Vučić, građani će biti bezbjedni u narednih 9-10 mjeseci.

Vučić ističe da je u Izraelu kontrolisan broj novozaraženih jer su uspjeli da revakcinišu oko dva i po miliona gađana.

Ukazao je i da su svi zaposleni u Predsjedništvu vakcinisani, osim njega.

“Vakcine su nam strašno važne. Od naše sposobnosti da vakcinišemo i revakcinišemo zavisiće kako i na koji način možemo u budućnosti da se vratimo poslu i ekonomskim rezultatima”, rekao je Vučić.

Ponovo je apelovao na ministre da ne čuvaju novac već da ga ulažu u dalji rast BDP-a i isplaćuju obaveze, te iznio podatak da 400 miliona eura nije utrošeno na pravi način.

Autor: Vijesti.ba