UKC RS odgovorio Stanivukoviću: Kuhinja su lonci i poklopci, ali i ljudi

BiH Vijesti

Nakon optužbi gradonačelnika Banje Luke o katastrofalnim uslovima u kuhinji UKC-a RS, oglasili su se iz ove zdravstvene institucije ističući da su kuhinja i lonci i šporeti, ali i ljudi koji, prema njihovim riječima, rade danonoćno, 365 dana u godini.

– Ovi ljudi, dobri i pošteni radnici, oni hrane naše pacijente, pripremaju više od tri hiljade obroka dnevno. Svaki dan. Oni nemaju subote i nedjelje, nemaju praznike, rade od jutra do mraka, 365 dana u godini – navode.

Ističu da ih je izjava Stanivukovića duboko povrijedila.

– Obroke osmišljavaju stručnjaci, nutricionisti zaposleni u našoj bolnici, koji vode brigu da ne samo kvalitetan, već i najzdraviji obrok bude poslužen našim pacijentima, zavisno od njihove bolesti i zdravstvenog stanja, kako bi im pomogli na putu izlječenja i oporavka – navode.

Dodali su da je prioritet Uprave UKC-a RS sveobuhvatna rekonstrukcija.

– Pored obnavljanja i opremanja bolničkih odjela, nismo zaboravili ni Tehničko-ekonomski blok, čiji je važan dio bolnička kuhinja. Ona isto zahtijeva obnovu. Ovaj proces započeo je 2016. godine i bio praćen izuzetno kompleksnim usaglašavanjem tenderske dokumentacije. Očekujemo u što skorijem roku datum raspisivanja tendera – ističe se u reakciji UKC-a RS.

Autor: Avaz.ba