U vagonu se zamalo ugušilo 20 migranata

Svijet Vijesti

Više od 20 migranata, među kojima je bila i sedmomjesečna beba, zamalo se ugušilo u jednom vagonu na željezničkoj stanici nedaleko od Šida, potvrdili su iz Komesarijata za izbjeglice Srbije.

Tragediju je spriječila granična policija Srbije, koja je došla, nakon što su alarmirani iz prihvatnog centra u Šidu, poslije poziva jednog od migranata u vagonu, prenosi “Blic”.

– U vagon je ušlo 12 odraslih migranata i devetoro dece, od kojih je najstariji dječak od 15 godina. Ubrzo su počeli da se guše – rekli su iz Komesarijata za izbjeglice Srbije.

Migranti su iskoristili priliku dok je voz stajao na stanici, ušli u vagon i sakrili se, ali pošto ih je bilo mnogo na malom prostoru, ubrzo su ostali bez vazduha.

Kada je policija otvorila vrata, zatekla je jednu ženu bez svijesti, dok je djevojčica uzrasta sedam i po mjeseci bila kritično zbog nedostatka kiseonika.

Incident se dogodio prekjučer poslije podne, a iz Komesarijata navode da su pravovremenom intervencijom hitne pomoći i službenika policije sve osobe na bezbjednom i van životne opasnosti.

Još jedna srećna okolnost bila je i to što voz nije krenuo sa stanice.

Autor: Srna / Avaz.ba