U Ukrajini se srušio vojni avion, najmanje 22 osobe poginule

Svijet Vijesti

U UKRAJINI se srušio vojni transportni avion AN-26.

Ukrajinske vlasti potvrdile su da se danas u regiji Harkov srušio vojni avion. Navodno su poginule 22 osobe, a dvoje teško ozlijeđenih je prevezeno u bolnicu, pišu RT i Reuters.

Avion se srušio danas navečer prilikom slijetanja izvan grada Čuhuiva . Na snimkama s mjesta događaja vidi se kako zapaljena letjelica leži uz cestu.

Opekotine na 90% tijela

Na snimci se vidi kako se većina zrakoplova raspala nakon udara i u požaru, osim stražnjeg dijela koji za sada izgleda netaknut.

Osim posade zrakoplova, u avionu su za vrijeme nesreće bili kadeti Nacionalnog zrakoplovnog sveučilišta u Harkivu, navodi se u izjavi ukrajinske vojske. Iako vojska nije dala točne podatke o žrtvama, mediji izvješćuju da je u avionu bilo oko 20 kadeta. U zrakoplovu AN-26 se obično nalazi posada od šest pojedinaca.

Prema službenim podacima, u nesreći je smrtno stradalo najmanje 18 muškaraca, s time da mediji pišu da je brojka veća. Samo su dvije osobe preživjele. Hospitalizirane su i imaju opekotine na 90% tijela.

U zrakoplovu se nalazilo 18 kadeta

Informaciju o nesreći potvrdio je i guverner Aleksej Kučer.

“Avion se srušio u blizini Čuhuiva. Ima smrtnih slučajeva“, napisao je guverner na svojoj Facebook stranici, a prenosi Tass.

Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova prvotno je priopćilo da je poginulo 18 osoba, a da su dvije teško ozlijeđene.

“Pronađena su tijela 22 osobe. Dvije su ozlijeđene, a nastavljamo potragu za još četvoricom”, navodi medicinska služba ukrajinskih vlasti. (Autor. Index.hr)