TUGA DO NEBA: U autobusu smrti kod Slavonskog Broda poginula i majka petero djece

Svijet Vijesti

Arifu Kikaju, koji je stigao iz Peći s Kosova, emocije su podijeljene. Smrtno mu je stradala 37-godišnja kćer Alinda Iprijaj. Plače dok priča o njoj. S njom je u autobusu bilo četvero od petero njene djece, koliko ih ima, a svi su prošli bez povreda.

Porodice poginulih i povrijeđenih državljana Kosova, koji su stradali u saobraćajnoj nesreći kod Slavonskog Broda, počele su pristizati u Hrvatsku. Ispred Opće bolnice u Slavonskom Brodu nalazi se tridesetak ljudi. Stigli su kako bi identifikovali svoje najmilije koji su poginuli, a oni sretniji da povedu kućama povrijeđene.

Arifu Kikaju, koji je stigao iz Peći s Kosova, emocije su podijeljene. Smrtno mu je stradala 37-godišnja kćer Alinda Iprijaj. Plače dok priča o njoj. S njom je u autobusu bilo četvero od petero njene djece, koliko ih ima, a svi su prošli bez povreda, piše Jutarnji.hr.

“Radio sam 10 godina u Rijeci, a još prije 30 godina sam otišao u Njemačku. Ja sam se vratio na Kosovo, a djeca, Alinda i još dva sina su mi ostala u Stuttgartu. Ona je tamo radila kao medicinska sestra. Išla je kod nas na godišnji odmor. Razmišljali su da idu avionom do Prištine, ali su se ipak odlučili na autobus da im bude jeftinije. Tragedija je to velika za nas”, rekao je uplakani Arif dodavši da će je sahraniti na Kosovu.

Djeca su u dobi od 14, 12, devet i sedam godina. Vidjeli su ih te čekaju trenutak kada će im osoblje bolnice dozvoliti da ih preuzmu.

Agron Halilaj stigao je iz Münchena. U autobusu su mu bili kćerka, 22-godišnja Flamenda i nećakinja, kćerka njegove sestre Ernisa Ragonaj. Obje su prošle samo s lakšim povredama. U njegovim su očima suze radosnice.

“Planirali smo svi doći na godišnji odmor na Kosovo u srijedu, a njih dvije su odlučile krenuti ranije pa su zato išle na taj autobus. Moja kćerka se žalila na bolove u leđima, sve su snimili i zaključili da je uredu, ništa nije slomljeno, nećakinja je povrijedila oči, ali sve će biti uredu“, rekao je Agron.

Za nesreću mu je javila kćerka, kaže da je u tom trenutku bila u šoku i izgubljena. Sjedila je u gornjem dijelu autobusa. Lošije su prošli oni iz donjeg dijela. Emotivan mu je bio susret s kćeri i nećakinjom jutros u 3 sata, čim je stigao. Samo čeka da se riješi bolnička i policijska dokumentacija te će ih onda odvesti kući.

Autor: Slobodna-bosna.ba