Trampovi advokati tvrde da se demokrate zalažu za opoziv zato što ga smatraju “političkim rivalom u budućnosti”

Svijet Vijesti

Advokat obrane bivšeg predsjednika Trampa, Brus Kastor (Bruce Castor Jr.) iznio je argumente protiv ustavnosti postupka za opoziv.

U podužem govoru ispred Senata, Kastor je krivnju preusmjerio s Trampa i rekao da je razlog ovog suđenja za opoziv spriječiti Trumpa da se ponovno kandiduje za obnašanje predsjedničke funkcije.

-Mi se ovdje danas nalazimo jer se većina u Zastupničkom domu u budućnosti ne želi suočiti s Donaldom Trampom kao političkim suparnikom. To je pravi razlog što smo ovdje i zato moraju prevladati pravnu prepreku preko koje oni ne mogu prijeći -, rekao je Kastor.

-Kažu vam da je ovo suđenje potrebno da bi nacija što prije zacijelila i zaboravila sve- rekao je David (Šoen) Schoen. -Kažem da naša nacija nikako ne može zacijeliti s tim.-

Šoen je sugerisao da će suđenje “otvoriti nove i veće rane cijeloj naciji”.

– Mnogi Amerikanci vide ovaj proces tačno onakvim kakav jeste: šansu grupe stranačkih političara koja pokušava eliminirati Donalda Trampa s američke političke scene te nastoje lišiti izbornog prava 74 milijuna američkih glasača- zaključio je Šoen.

Podsjećamo, demokrate u Zastupničkom domu optužili su Trampa za “podsticanje na pobunu”. Za njegov opoziv, potrebne su dvije trećine glasova u Senatu. 

Autor: Avaz.ba