Tramp: Da je Bajden bio predsjednik ne biste imali vakcinu još četiri godine

Svijet Vijesti

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) ponovo se oglasio, ovaj put optužbama da je vijest o efikasnoj vakcini protiv korone skrivana kako on ne bi pobijedio na izborima.

Naime, kako je u novoj seriji tvitova objavio, kompanija Fajzer i druge su samo čekale da se izbori završe kako bi objavile pronalazak efikasne vakcine protiv koronavirusa.

– Nisu imali hrabrosti da to urade ranije – naveo je Tramp i dodao i da je američka agencija za lijekove trebalo to ranije da objavi “ne iz političkih razloga, već kako bi životi mogli da budu spašeni”.

Dodao je i da pomenuta agencija i Demokratska stranka nisu željele da zabilježi pobjedu otkrićem vakcine, već su čekali pet dana da to objave.

Tramp se dotakao budućeg predsjednika Bajdena (Biden).

– Da je Bajden bio predsjednik ne biste imali vakcinu još četiri godine niti bi je FDA odobrila tako brzo. Birokratija bi uništila milione života – naveo je.

Tramp tu nije stao. Napao je i medije zbog, kako je rekao, progoza izbornih rezultata koje su bile toliko loše da zapravo predstavljaju miješanje u izbore i trebalo ih je prozvati zbog toga.

– I biće tu ponovo za četiri godine da sve ponove – dodao je.

Autor: Avaz.ba