Takav šou ima samo u Francuskoj: Igrač Lyona dobio žuti karton zbog driblinga

Sport

Fudbaleri Lyona u subotu su na svom terenu pobijedili Troyes sa 3:1.

Lyon je nakon preokreta u drugom poluvremenu uspio da dođe do tri boda. Gosti su u 45. minuti šokirali domaće kada su golom Chavalerina poveli sa 1:0.

Međutim, Lyon je na samom startu drugog dijela poravnao na 1:1, a pogodak je postiga Shaqiri. Preokret domaćoj ekipi do kraja meča donijeli su Emerson i Paqueta koji su postavili konačnih 3:1.

Upravo se Paqueta našao u centru pažnje javnosti nakon ove utakmice jer je u drugoj minuti sudijske nadoknade dobio žuti karton i to zbog driblinga.

Paqueta je na sjajan način pokušao predriblati igrača Troyesa, a lopta je na kraju završila u autu. No, zbog toga je dobio žuti karton jer se očito glavnoj suditeljici nije svidjelo.

U Francuskoj je postala praksa da igrači za pojedine driblinge dobiju žuti karton kada sudija procijeni da je pokušao obrukati protivnika.

Nakon svega javio se i Neymar koji je poručio da ne može da vjeruje da sudije u Francuskoj na ovakav način “ubijaju” ljepotu i draž fudbala.

“Jako tužno… Dobiti žuti karton zbog driblinga. Dribling je dribling, nebitno na kojem dijelu terena i u kom minutu se izvodi. Slično se meni dogodilo prošle sezone. Ne razumijem razlog. Izgleda da je došao kraj slavne ‘ Joge bonito’. Uživajte dok još možete”, poručio je Neymar.

Autor: SportSport.ba