Svjedok: U američkom napadu dronom ubijeno 6 djece, najmlađe je imalo 2 godine

Svijet Vijesti

AMERIČKE snage pogodile su u nedjelju u Kabulu bombaša samoubojicu koji je automobilom pokušao napasti zračnu luku, objavili su američki dužnosnici, dok vojska na aerodromu privodi kraju povlačenje nakon 20 godina u Afganistanu.

Neimenovani dužnosnik je rekao da je napad izveo dron kojim se upravljalo izvan Afganistana i da je eksplozija koja je uslijedila nakon napada pokazala da je u automobilu bila “velika količina eksplozivnog materijala”.

Svjedoci govore o eksploziji blizu kabulskog aerodroma, a televizijske snimke pokazuju crni dim. Zasad nema informacija o žrtvama.

Dva svjedoka ranije su rekla kako se čini da je uzrok eksplozije udar rakete u kuću sjeverno od zračne luke, no ta je informacija još neprovjerena.

Američki napad dogodio se u vrijeme dok oko tisuću civila čeka na aerodromu let iz zemlje, prije nego što se 31. kolovoza povuče posljednji vojnik, rekao je zapadni sigurnosni dužnosnik.

U napadu u četvrtak blizu zračne luke ubijeno je stotinjak ljudi, među kojima 13 američkih vojnika.

Džihadistička skupina Islamska država Khorasan (ISIS -K) preuzela je odgovornost za napad na koji je dan kasnije odgovorila američka vojska. 

Pentagon je u subotu objavio da su “dvije važne mete”, “organizatori” i “operateri” ubijeni u američkom napadu bespilotnom letjelicom u Afganistanu.

Ubijeno devet članova iste obitelji, među njima šestero djece

Član obitelji je za CNN kazao kako je u američkom napadu dronom ubijeno devet članova jedne obitelji, uključujući šestero djece.

“Mi nismo ISIS ili DAESH. Ovo je bila obiteljska kuća u kojoj su moja braća živjela sa svojim obiteljima”, rekao je rođak, dodajući da je najmlađa žrtva dvogodišnja djevojčica.

Američka vojska je priznala da je u napadu bilo i civilnih žrtava.

Autor: Hina / Index.hr