SUZE SE ZAUSTAVITI NE MOGU: Pogledajte kako izgleda susret oca i sina koji se nisu vidjeli 48 godina (VIDEO)

Magazin

Otac i sin koji nisu imali nikakav kontakt skoro 48 godina, doživjeli su emotivno ponovno okupljanje zahvaljujući Facebook objavi očeve sestre.

Bill Patrick i Northumberland okruga u Kanadi i njegov sin Bill Patrick Junior iz savezne države Utah nisu se vidjeli otkad je Junior imao 5 godina.

– Moja mama je, pretpostavljam, otišla sa moje dvije sestre i sa mnom dan nakon Uskrsa. Ja mislim 1973, godine, kaže Bill Junior za WPMTV.

Dodaje da je većina onoga što je znao o svom ocu bilo samo sa njegovog rodnog lista. Bill stariji je rekao da su on i njegova familija dugo pokušavali da nađu njegovu djecu.

– Svi smo se uključili. Moja sestra je tražila, moj brat dok nije umro, kaže Bill stariji.

Njegova sestra, tetka Billa Juniora, napokon je imala sreće kada ga je prije dvije godine našla na Facebooku. Otac i sin su se konačno mogli povezati, a sreli su se na aerodromu Harrisonburg International, gdje je Bill Junior stigao da vidi svog oca.

– Rekao sam sebi da ću se suzdržati od jakih emocija. Ali, nisam mogao, govori Bill Junior.

Njih dvojica kažu da su saznali da imaju mnogo toga zajedničkog. Obojica su se, recimo, oženili u 31. godini. Bill stariji je sada saznao da ima 4 unučadi i 5 praunučadi.

Autor: Slobodna-bosna.ba