Sušić: Potrebna je senzacija da budemo drugi u grupi

Sport

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić nije zadovoljan žrijebom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Kuglice su BiH spojile zajedno sa Francuskom, Ukrajinom, Finskom i Kazahstanom, a popularni Pape, sa kojim su Zmajevi otišli na Mundijal 2014. godine, smatra da će biti veoma teško doći do druge pozicije.

“Očekivalo se. Znalo se da ćemo imati najmanje dvije velike ekipe u našoj grupi. O Francuskoj ne treba govoriti. Ukrajina zaista ima dobru reprezentaciju. Oni su poslije Francuza favoriti. Finska je također vrlo nezgodna, pogotovo kod kuće, gdje je teško pobijediti”, govori Sušić u razgovoru za Avaz i dodaje:

“Bit će veoma teško. Francuska će se vjerovatno prošetati kroz našu grupu. Ja sam nedavno rekao da su šanse da se ode na Svjetsko prvenstvo minimalne. Mi smo sada u četvrtom šeširu, normalno je da tu budu dvije jake ekipe i jedna ekipa tvog nivoa, a to je u našem slučaju Finska. Moramo napraviti senzaciju da eventualno osvojimo drugo mjesto, o prvom mjestu ne treba ni razmišljati”.

Autor: Vijesti.ba