SLIKE STRAVE U SUSJEDSTVU: Prešao je u suprotnu traku i poginuo na mjestu, dvoje ljudi u bolnici

Svijet Vijesti

Poginuo je muškarac (42), koji je vozio Peugeot Partner i nije bio vezan, u bolnici su 44-godišnjak, vozač Nisan Qashqaija i njegov godinu dana mlađi suvozač.

Detalji nesreće

Poginuo je muškarac (42), koji je vozio Peugeot Partner i nije bio vezan, u bolnici su 44-godišnjak, vozač Nisan Qashqaija i njegov godinu dana mlađi suvozač.

Policija je objavila kako je vozač Peugeota u zavoju udario u trotoar, prešao u suprotnu stranu i frontalno se sudario s Nissanom. Poginuo je na mjestu.

Na teren su izašli i porečki vatrogasci, a cesta je bila zatvorena dok nije završio očevid, od 23 do 2 sata.

Policija: Vežite se, pojas spašava život

Od početka godine pa do 14. kolovoza na području PU istarske u saobraćajnim nesrećama poginulo je 12 osoba od čega četiri vozača koji nisu koristili sigurnosni pojas.

Kako bi se izbjegle najteže posljedice saobraćajnih nesreća, Policijska uprava istarska poziva vozače da se prije svake vožnje pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom.

Sigurnosni pojasevi jedan su od elemenata zaštite vozača i putnika u motornim vozilima, namijenjeni zaštiti osoba prilikom sudara i iznenadnog zaustavljanja vozila.

Korištenje ugrađenih sigurnosnog pojasa zakonska je obaveza svih vozača, putnika na prednjem i putnika na stražnjim sjedalima u motornim vozilima, piše 24sata.hr.

Kako su sigurnosni pojasevi namijenjeni odraslim osobama, djecu se treba prevoziti u posebnim sigurnosnim sjedalicama (dječjim autosjedalicama), odnosno postolju.

Autor: 24sata.hr / Hayat.ba