Šestogodišnji dječak čudom preživio kada ga je zalutali metak pogodio u glavu

Magazin

Čudo i nevjerovatna sreća spasili su dječaka koji je pogođen metkom u glavu. Ljekari su uspjeli da spasu šestogodišnjaka kog je pogodo zalutali metak dok je bio u svojoj kuhinji i pio vodu.

Adrijan Lekster Paskua ima samo šest godina i priču koju će moći da priča svima do kraja života – primio je metak u glavu i ostao živ! Ovaj dječak sa Filipina, samo pukom srećom je izbjegao smrt kada je metak ispaljen nedaleko od njegove kuće prošao kroz krov i pogodio ga u glavu.

Dijete je odmah palo na pod a majka je pomislila da je samo izgubio ravnotežu. Međutim, čim mu je prišla, vidjela je ranu na glavi i odmah ga odvela u bolnicu. Ljekari su ustanovili da je metak ostao u djetetovoj lobanji i odmah su savjetovali operaciju.

Onaj dio o sreći malog Adrijana odnosi se i na to da je morao da bude sakupljen novac kako bi ljekari mogli uopšte da ga operišu. Vrlo brzo su uspjeli da sakupe sredstva a sama operacija je prošla bez ikakvih problema, iako je metak bio na vrlo nezgodnom mjestu. Dječak se polako oporavlja, bez nekih posljedica, ali će ostati još neko vrijeme u bolnici.

“Moj sestrIć je veoma jak i hrabar. Nije plakao i ostao je miran bez obzira na njegove povrede. Čuli smo pucanj prije nego što se sve odigralo, dio krova se i malo urušio, ali ne znamo odakle je metak došao. Nadam se da će Adrijan dobiti pravdu zbog ovog što mu se desilo”, ispričala je novinarima tetka malog dječaka.

Slučaj je prijavljen policiji koja pokušava da nađe osobu koja je pucala.

Autor: Noizz