Sedam studenata otrovalo se na njemačkom sveučilištu: ‘Ruke i noge su im iznenada poplavile’

Svijet Vijesti

Svi su imali simptome trovanja hranom, poplavile su im ruke i noge te su se osjećali loše. U bolnici su, a jedan od njih je još u kritičnom stanju. Ostale žrtve su prošle s nešto blažim simptomima

Sedmero studenata i zaposlenika njemačkog Tehničkog sveučiliša u Darmstadtu otrovalo se u ponedjeljak nakon što su prethodno jeli i pili vodu i mlijeko u istoj čajnoj kuhinji gdje postoje zajednički hladnjaci. Svi su imali simptome trovanja hranom, poplavile su im ruke i noge te su se osjećali loše. U bolnici su, a jedan od njih još je u kritičnom stanju. Ostale žrtve prošle su s nešto blažim simptomima, piše Deutche Welle.

Otrovali mlijeko i vodu?

Policija vjeruje da je u pitanju napad te da je između petka i ponedjeljka više pakiranja mlijeka i vode otrovano za sada nepoznatom supstancom koja ima oštar miris. Iako je nakon laboratorijske analize poznato o kojoj je tvari riječ, zbog potrage o počinitelju još nisu mogli otkriti o čemu je riječ.

– Utvrđena je tvar koja može biti štetna za zdravlje, pa čak i smrtonosna – rekao je viši javni tužitelj Robert Hartmann na konferenciji za novinare u utorak.

– Potreseni smo očitim zločinom koje se dogodilo na našem sveučilištu – rekla je predsjednica Sveučilišta Tanja Brühl.

Istraga zbog sumnje u pokušaj ubojstva

Policija je za taj slučaj formirala posebni tim, sastavljen od 40-ak istražitelja, a Državno odvjetništvo je pokrenulo istragu zbog sumnje u pokušaj ubojstva.

– Istraga se odvija velikom brzinom i policija čini sve kako bi identificirala krivca – rekli su.

Svima koji borave na kampusu policija je savjetovala da ne jedu i ne piju ništa što je u zgradu uneseno ranije te da konzumiraju hranu ili piće za koje znaju da su sigurni, odnosno koje su sami nosili i držali pod nadzorom. Onima koji primijete da su im poplavile noge ili ruke preporučili su da odmah nazovu hitnu pomoć.

Autor: 24sata.hr