Salihamidžić: Barcelona je sada jedna potpuno drugačija ekipa bez Messija

Sport

Sigurno je da nas i u novoj sezoni najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu očekuje dosta uzbuđenja, a ljubitelji fudbala jedva čekaju da Liga prvaka počne.

U Nyonu je jučer održano žrijebanje grupa za novu sezonu, a zanimljivo je da će u istoj grupi biti Barcelona i Bayern koji su prije godinu dana odigrali utakmicu koja će se dugo pamtiti.

Tada je Bayern u četvrtfinalu pobijedio katalonski klub sa 8:2 i ponizio ih do koljena nakon čega je krenuo raspad sistema u Barceloni.

Sigurno je da će Barcelona željeti da se osveti Bayernu za težak poraz, a to će morati uraditi bez Lionela Messija koji je napustio klub i prešao je u PSG.

Nakon žrijeba za njemačke medije govorio je i nekadašnji reprezentativac BiH, Hasan Salihamidžić, koji obnaša funkciju sportskog direktora u Bayernu, te je govorio o novim duelima s Barcelonom.

“Kao fudbaler sam uvijek želio igrati protiv najboljih. Barca je ostala bez Lea Messija, iako su svi smatrali da je to praktički nemoguće. Ovo je sada jedna potpuno različita ekipa kada Messi više nije tu, ali oni i bez njega imaju sjajne igrače. Očekujem dobar dvomeč”, rekao je popularni Brazzo i dodao.

“Volim putovati u Španiju. Već sam nekoliko puta ponavljao da i Barcelona i Real Madrid imaju sjajne ekipe i da igrači žele nositi dresove tih klubova. Barcelona je zaista velikan”.

Autor: SportSport.ba