RS: Zatvaraju se ugostiteljski objekti, tržni centri, škole

BiH Vijesti

Rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, frizerskimi salonima, bazenima,  wellness centrima, skijalištima i trgovačkim centrima biće zabranjen na sedam dana, rekla je Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Ovu odluku donio je Republički štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici.

Od ponedjeljka svi učenici prelaze na online nastavu

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj svi učenici od ponedjeljka prelaze na onlajn nastavu u narednih sedam dana, rekla je Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske, nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Dodik: Poštovanjem mjera biće prekinuta ekspanzija zaraze

Milorad Dodik, član Predsjedništva danas je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da vrtiće i privredu neće zatvarati, ali da će se pratiti epidemiološka situacija.

– Mjere zatvaranja u Republici Srpskoj biće na snazi u narednih sedam dana. Moraju da se poštuju sve mjere koje je donio Republički štab za vanredne situacije, jer se samo tako može prekinuti ekspanzija širenja zaraze virusom korona – kaže Dodik.

– Samo tim načinom možemo pokušati prekinuti ekspanziju širenja zaraze koja ugrožava živote, zaštititi zadravlje i spriječiti pritsak na zdravstveni sektor – izjavio je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je podsjetio da se medicinski radnici već godinu dana suočavaju sa ovim problemom i da su zamoreni, a da širenje epidemije predstavlja ozbiljan problem.

– Moj apel je da se poštuju mjere i da sa /dosljednijim/ poštivanjem mjera pokušamo da vidimo šta će biti za sedam dana. Ako budemo uspješni u tome, to ćemo vratiti na prethodno stanje, ako ne produžićemo – rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a nakon sastanka sa odbornicima banjalučke skupštinske većine.

Autor: Vijesti.ba