Robert Prosinečki: Reprezentacija BiH ne može biti odlična, ali može biti kompetitivna

Sport

Robert Prosinečki, hrvatski stručnjak, u intervjuu za zagrebačke Sportske novosti dotakao se i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prosinečki je sjedio na klupi Zmajeva od januara 2018. godine do novembra 2019., a govorio je o razlogu odlaska sa mjesta selektora naše reprezentacije.

“Možda su neke ambicije bile veće od onoga što je u tom trenutku reprezentacija mogla. Mi smo jako dobro krenuli kroz Ligu nacija, a onda su došle kvalifikacije, utakmice za koje sam ja, a i svi mi, mislili da bismo ih trebali dobiti. A nismo, još smo i izgubili onu utakmicu protiv Armenije”, rekao je Prosinečki, dodavši:

“Takve utakmice jednostavno moraš dobiti. Reprezentacija se nije plasirala na Euro kroz grupu, nakon toga je imala veliku šansu kroz Ligu nacija, gdje, nažalost, opet nije uspjela, izgubila je na jedanaesterce”.

Nakon toga hrvatski stručnjak upitan je da li reprezentacija BiH može biti odlična.

“Ne znam sad pristaje li baš riječ ‘odlična’. Pa ko to ima odličnu reprezentaciju? Samo nekoliko država. Ali, BiH može biti dobra reprezentacija jer ima mnogo pravih igrača i talenata. Dakle, ne mogu biti odlična reprezentacija, ali svakako mogu biti kompetitivna reprezentacija, koja se kroz kvalifikacije može boriti za velika takmičenja”, istakao je popularni Robi.

Poslije odlaska sa klupe reprezentacije BiH vodio je tuske Kayserispor i Denizlispor, a trenutno je bez posla. Nedavno se pojavila informacija da će preuzeti Sjevernu Makedoniju i voditi je na Evropskom prvenstvu, no ona se ispostavila kao netačna.

Autor: SCsport.ba