Rijeka nosila muškarca: Mještani pokušali da ga izvuku, ali uzalud

Svijet Vijesti

Tijelo nepoznate osobe izvučeno je oko 13.45 iz Nišave, na dijelu rijeke između Starog Vulkana i Medoševca.

Tijelo je plutalo Nišavom skoro sat vremena od pješačkog mosta kod gradske toplane gdje je prvi put viđeno, pa do mjesta gdje su policajci i vatrogasci uspjeli da ga izvuku iz rijeke.

Kako Blic piše tijelo je prvi put uočeno i prijavljeno kod pješačakog mosta u Ulici Branka Krsmanovića kod gradske toplane, a prema riječima građana nesretni čovjek je navodno u tom trenutku još bio živ.

– Dvojica su pokušala da ga dohvate i izvuku iz rijeke, ali im je falilo nekoliko cantimetara do njegove ruke. Nišava je nadošla usljed kiša i dosta je brza, tako da je tijelo nosila velikom brzinom niz maticu. Priča se da je čovjek pao ili skočio sa mosta na Bulevaru Medijana, ali za sada to niko ne može da potvrdi – kaže jedan od građana.

Policija je sa više vozila sa upaljenim rotacijama jurila nizvodno niz rijeku u pokušaju da tijelo što prije izvade iz vode.

Kod Željezničkog mosta, nedaleko od fabrike nekadašnjeg Vulkana, građani su ponovo umalo uspjeli da dohvate tijelo.

– Jedan mladić je ušao do koljena u Nišavu i zamalo ga uhvatio. Nije smio da ide dalje jer je rijeka mogla i njega da povuče, a dosta je brza i mutna. Tada već muškarac nije pokazivao znake života – kaže očevidac.

Nišava je nastavila da nosi tijelo još nekoliko stotina metara nizvodno gdje su policija i vatrogasci uspjeli da ga izvuku iz rijeke.

Ljekari Hitne pomoći u 14 sati mogli su samo da konstatuju smrt.

Autor: Hayat.ba