Reprezentacija BiH večeras u Zenici dočekuje Nizozemsku

Sport

Utakmicu trećeg kola Lige nacija nogometne reprezentacije BiH i Nizozemske dočekuju nakon neuspjeha u prethodnim susretima, ali svejedno u različitom raspoloženju.

Naša selekcija prije tri dana doživjela je težak udarac eliminacijom iz baraža od Sjeverne Irske nakon jedanaesteraca, dok su popularne Oranje pretrpjele poraz u debiju novog selektora Franka de Boera, protiv Meksika (0:1).

No, u Nizozemskoj niko ne očajava zbog tog kiksa u prijateljskom susretu, fokus tamošnje sportske javnosti više je usmjeren upravo na takmičarski meč Lige nacija protiv Zmajeva na Bilinom polju.

Stoga se i očekuje da De Boer, prema pisanju holandskih listova, krene punom snagom na domaću reprezentaciju, sa najboljim timom koji bi trebale predvoditi zvijezde poput Van Dijka, Wijnalduma i De Jonga. Nedostajat će tek povrijeđeni Memphis Depay.

S druge strane, selektor BiH Dušan Bajević, koji je najavio povlačenje nakon oktobarskih utakmica Zmajeva, primoran je izvesti kombinovani sastav.

“Imamo problema još od okupljanja reprezentacije. Neki su povrijeđeni, neki umorni. Vidjećemo da li će svi sanirati povrede. Međutim, ima tu novih imena i neki će igrači dobiti šansu. Mi smo pod pritiskom, ali cilj uvijek postoji i oni koji igraju za reprezentaciju moraju da pruže maksimum”, istakao je Mostarac na jučerašnjoj press-konferenciji.

Čemu se nadati u ovoj neobičnoj situaciji, u obračunu sa ekipom protiv koje smo autsajderi i sa najboljom postavom, a kamoli sa izmijenjenim sastavom? Možda – čudu. Ne bi bilo prvi put da Zmajevi iznenade kada se od njih najmanje očekuje…

Susret u Zenici počinje u 18 sati, dio karata pušten je u slobodnu prodaju. Glavni sudija je Istvan Kovacs iz Rumunije.

U grupi 1 divizije A Lige nacija lider je Italija sa četiri boda, slijede Nizozemska i Poljska sa po tri, posljednja je BiH sa jednim bodom.

Autor: SCsport.ba