Radmanović se obrušio na visokog predstavnika: Šmit je upao u zamku

BiH Vijesti

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je za agenciju Srna da je visoki predstavnikKristijan Šmit (Christian Schmidt) svjesno ili nesvjesno upao u zamku kada je prihvatio da se obrati dijelu Predstavničkog doma, čija je sjednica, kako je rekao, “zakazana nelegalno i mimo Poslovnika”.

– Umjesto da strpljivo sačeka svoju eventualnu potvrdu u Vijeću sigurnosti UN-a, pa da onda s punim legitimitetom sazove oba doma Parlamentarne skupštine BiH i da im se obrati, on je pristao da se obrati krnjem sazivu samo jednog doma – rekao je Radmanović.

Smatra da Šmit ovakvim potezom nije napravio ništa i da pristupa jednom od dva doma u kome polovina BiH nije zastupljena.

– Sjednica je sazvana nelegalno i mimo Poslovnika. Predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić pokušava da igra predsjednika – dodao je Radmanović.

On je naveo da su se mimo Poslovnika obraćali šefovi klubova i pojedinci sa pitanjima koja su prekjučer dominirala sjednicom.

– Ovdje samo napadaju RS, samo kukaju i mole da se upotrijebe bonska ovlaštenja. Sve je potpuno providno, smiješno i samo dalje pravi probleme u BiH, a ne vodi nikakvim rješenjima – zaključio je Radmanović.

Autor: Avaz.ba / Srna