Problemi u raju: Velika zvijezda PSG-a se pobunila, ne želi igrati s Mesijem

Sport

Nije bilo potrebno mnogo vremena da se nakon dolaska Lionela Mesija (Messi) pojavi prva vijest u francuskim medijima o nezadovoljstvu u svlačionici PSG-a.

Naime, Tibaud Vezirian (Thibaud), novinar koji je dobro upućen u događanja u i oko pariškog tima, objavio je na svom Twitter nalogu kako je Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) zatražio odlazak jer ne želi igrati sa Mesijem.

Francuski reprezentativac je inače poznat kao težak karakter, zbog čega je imao problema u reprezentaciji Francuske, a nerijetke su bile situacije da je ulazio u sukobe sa saigračima. Mbape jednostavno voli biti glavni pod svjetlom, a dolazak Mesija mu je očito zasmeta.

Francuski novinar je u objavi naveo da zvijezda Francuske ne želi produžiti ugovor s PSG-om te da će otići ovog ljeta u transferu koji je zatražio ili sljedećeg ljeta kao slobodan igrač.

Danas je održano zvanično predstavljanje Mesija u novom klubu, a na njemu je predsjednik PSG-a Naser Al Kelaifi (Al Khelaifi) se osvrnuo i na status Mbapea.

“Mbape je igrač PSG-a i njegova budućnost je jasna. Rekao je da želi kompetitivan tim. Zar može biti kompetitivniji? Nema više izgovora da napravi bilo što nego da ostane u klubu – poručio je Al Kelaifi.

Autor: Avaz.ba