PREDATOR TEŠKO NOKAUTIRAO MIOČIĆA: Ngannou je novi prvak teške kategorije

Sport

Francis Ngannou novi je prvak teške kategorije u UFC-u.

Borac iz Kameruna rano jutros po našem vremenu na UFC-u 260, nokautirao je u drugoj rundi najuspješnijeg teškaša svih vremena Stipu Miočića i tako mu se osvetio za poraz prije tri godine.

Ono što je očigledno je da je trilogija Miočića sa Cormierom ostavila dosta štete na borcu porijeklom iz Hrvatske, što se na kraju ispostavilo i presudnim.

Da je mnogo naučio iz prethodnog duela moglo se vidjeti već u prvoj rundi, gdje je Ngannou dominirao u svakom aspektu, a samo čvrsta brada Miočića ga je spasila prekida već nakon tri minute borbe.

Žestoko je pogađao Ngannou, kombinacije direkti i krošei, a napredovao je u hrvanju, te je u nekoliko navrata odbio napade Miočića za borbu na parteru.

U drugoj rundi gledali smo mnogo ofanzivnijeg Miočića, koji je krenuo sa napadima. Ipak, čini se da su direkti Ngannoua bili presudni, obzirom da je u jednom momentu prvo Miočića dobro uzdrmao, te ga bacio na ogradu i zasuo kanonadom udaraca.

Ipak, u tim trenucima Miočić baca sjajan kroše, te je ozbiljno uzdrmao Ngannoua, ali pravi grešku i kreće preagresivno na borca iz Kameruna, da bi naletio na žestok direkt koji ga šalje na pod.

Uslijedio je još jedan razorni “ground and pound”, a sudiji Herbu Deanu nije preostalo ništa više nego da prekine borbu i proglasi Ngannoua prvakom teške kategorije.

Sada nam vjerovatno predstoji duel Ngannoua i Jona Jonesa.

Autor: Hayat.ba