Poznati reper se predozirao, u kritičnom je stanju

Magazin

Poznati reper DMX hospitaliziran je u subotu te se nalazi u kritičnom stanju nakon predoziranja u svom domu u blizini New Yorka.

DMX, 50-godišnja hip-hop zvijezda i glumac u filmu “Romeo mora umrijeti”, doživio je srčani udar zbog predoziranja te je prebačen na intenzivnu njegu bolnice White Plains, prenosi portal TMZ.

Reper poznat po hitovima poput Party Up, Up In Here ili X Gon’ Give It to Ya u vegetativnom je stanju no pokazuje “aktivnost mozga”, rekli su izvor TMZ-u.

Obožavatelji repera zabrinuli su se kad je Eric B. iz hip-hop dua Eric B.& Rakim na Instagramu podijelio fotografiju sebe i DMX-a uz rečenicu: “Molite se za mog brata DMX-a.”

Na molitvu za slavnog repera pozvali su i muzičari Rick Ross, Missy Elliot i Big Freedia, kao i Oscarom nagrađena glumica Viola Davis, prenosi agencija dpa.

DMX, pravog imena Earl Simmons, godinama se bori protiv ovisnosti, a 2019. je zbog toga otkazao koncert i prijavio se na odvikavanje.

Uprkos pandemiji, DMX je ove godine održao manje koncerte, te je u maju planirao turneju u Indianapolisu i Texasu, stoji na njegovoj Instagram stranici.

Autor: Fokus.ba