POZIV STANIVUKOVIĆU: “Ako požurimo i dogovorimo se, možemo već iduće sedmice imati novi prijedlog budžeta”

BiH Vijesti

Uputili smo dopis kabinetu gradonačelnika Draška Stanivukovića da se održi hitan sastanak na kojem bi usaglasili stavove i kako bi što prije pripremio novi prijedlog budžeta, rekao je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić.

Naglasio je da planiraju da novi prijedlog upute na vanrednu sjednicu Skupštine grada što prije, kako bi izbjegli rok od 90 dana.

– Ako požurimo i dogovorimo se možemo već iduće sedmice imati novi prijedlog budžeta – kazao je Ilić.

Rekao je da je jučerašnja sjednica Skupštine grada pokazala da nijedna strana ne može raditi na svoju ruku i da političke ucjene nisu moguće.

– Mi želimo da imamo budžet i to što prije, ali sigurno će to zavisiti od gradonačelnika i drugih partija uključenih u ovo pitanje – naveo je Ilić.

Na jučerašnjem zasjedanju je bilo govora da je postignut dogovor oko zajedničkih amandmana koji bi bili kompromis, kako bi se usvojio budžet, a Ilić kaže da oni nisu prihvaćeni jer su predviđali drugačije iznose i koji su kako kaže smiješni u odnosu na iznose koje su oni tražili.

– Od amandmana koje je SNSD predložio se odustalo jer je gradonačelnik rekao da ih neće ispoštovati ako ih skupština usvoji, pa nismo vidjeli svrhu da ih usvajamo – kazao je Ilić.

Dok se ne usvoji budžet grada Ilić kaže da postoji tumačenje Ministarstva finansija koje omogućava da grad nesmetano funkcioniše i ispunjava svoje obaveze.

Šef kluba odbornika SNSD Dragoslav Topić je rekao da oni nisu bili protiv budžeta, piše Srpskainfo.

– Mi smo bili uzdržani jer u budžetu ima dobrih stvari ali potrebno ga je doraditi – naveo je Topić.

Podsjećamo, na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada nije usvojen budžet Banjaluke za ovu godinu.

Odbornici su odbili prijedlog budžeta gradonačelnika Draška Stanivukovića iako je prihvatio, kako kaže, 10 amandmana od traženih 11.

Za budžet je glasalo 12 odbornika, a 17 je bilo uzdržano.

Autor: Slobodna-bosna.ba