Pokrenuta istraga protiv Ibrahimovića i Lukakua

Sport

Italijanski nogometni savez (FIGC) pokrenuo je u ponedjeljak istragu vezanu uz verbalni incident između Zlatana Ibrahimovića i Romelua Lukakua koji se dogodio prije šest dana tokom četvrtfinalnog susreta Kupa Italije između Intera i Milana.

Lukaku i Ibrahimović su krajem prvog poluvremena dobili po žuti karton zbog sukoba u Milanovu kaznenom prostoru, a svoju su svađu nastavili i nakon što je sudac Paolo Valeri odsudio kraj prvog poluvremena. Na snimci se vidi kako se Lukaku razljutio na nešto što mu je Ibrahimović dobacio. Navodno se na jednom od mikrofona postavljenih uz teren čulo kako Ibrahimović kaže Lukakuu da “ode prakticirati svoj vudu”.

– Savezni istražitelj Đuzepe Čine (Giuseppe Chine) jutros je otvorio proceduru vezanu uz verbalni okršaj između Zlatana Ibrahimovića i Romelua Lukakua. Kao dio istrage, u sljedećih će nekoliko sati ispitan biti i sudac utakmice Paolo Valeri kako bi se razjasnile disciplinske mjere koje je poduzeo protiv igrača tijekom utakmice – objavio je FIGC, prenosi Hina.

U drugom poluvremenu Ibrahimović je isključen nakon što je dobio drugi žuti karton zbog prekršaja.

Još u petak su i Lukaku i Ibrahimović kažnjeni sa po jednom utakmicom zabrane nastupa u Kupu zbog svog sukoba. Lukaku će stoga propustiti prvi polufinalni dvoboj protiv Juventusa u utorak, dok Ibrahimović neće imati pravo nastupa u prvoj Milanovoj utakmici u Kupu sljedeće sezone.

Autor: Avaz.ba