Petev zadovoljan utakmicom, ali zabrinut zbog Kolašinca: Ne izgleda dobro

Sport

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev (Ivaylo Petev) zadovoljan je utakmicom protiv Francuske u kojoj su “Zmajevi” odigrali jednu pametnu utakmicu i izborili veliki bod (1:1).

– Naravno da sam zadovoljan. Čestitam momcima, odigrali su dobru utakmicu. Postavili smo se jako dobro taktički protiv svjetskog prvaka, zabili smo gol, a odmah primili gol iz kornera koji nije bio. Čestitam svima koji su igrali i onima koji nisu, a mi imamo jako dobru atmosferu i svi žele igrati za naš tim, rekao je Petev, te dodao:

– S obzirom na to da smo igrali protiv Francuske, po meni najjače ekipe na svijetu, jedna greška može odvesti sve u kanal. Bili smo balansirani, išli smo u napad sa šest igrača, imali smo šanse, no bili smo oprezni jer imaju nevjerovatnu moć u napadu. Morali smo pametno igrati utakmicu, poručio je Petev, a onda se dotakao Seada Kolašinca koji je zbog povrede napustio igru:

– Sad sam pričao s njim, mislim da će sutra proći neke testove, ali ne izgleda dobro, kazao je selektor naše selekcije, a onbda najavio meč sa Kazahstanom

– Prvo igramo protiv Kuvajta. Bez ovakve borbe i jedinstva se ne može, a to je naš najvažnija i prva stvar iz koje svi mogu pokazati kvalitet, poruka je selektora “Zmajeva”.

Autor: Avaz.ba