Parlament BiH će zasjedati zbog nabavke vakcina, Mektić tražio prekid “besmislene sjednice”

BiH Vijesti

Damir Aranut (Naša stranka) zatražio je da se na dnevni red Predstavničkog doma PSBiH da se na dnevni red uvrsti tačka u kojoj će se iznijeti informacija Agencije za javne nabavke i Agencije za lijekove i medicinska sredstva gdje će konačno javnosti biti prezentirana tačna procedura oko nabavke vakcina.

– Nema niko poznaviji od njih da to pojasni, jer različiti nivoi vlasti različito tumače. Tražimo i hitnu sjednicu Predstavničkog doma u roku od tri dana kako bi direktori odgovorili. Imamo predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH govori jedno, a njegova zamjenica drugo, kazao je Arnaut.

Zastupnici su podržali i prijedlog za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma. Ova sjednica treba li biti održana u subotu.

Potpisnik ove tačke je i Saša Magazinović (SDP) koji je poručio da se o ovome mora zargovarati i da je neophodno utvrditi da li se trebaju podnijeti krivične prijave protiv Zorana Tegeltije i ministrice Ankice Gudeljević jer kako je kazao i “nečinjenje je djelo podložno krivičnom gonjenju”.

Dragan Mektić (SDS) ponovo je kazao da ovakva zasjednja gube smisao, jer dnevni red ne sadrži reformske zakone i nešto što bi riješilo probleme građana BiH.

– Zato predlažem da se prekine ovo zasjedanje i nastavimo s radom kada na dnevnom redu budu reformski zakoni, kazao je Mektić.

Autor: Patria