Palili leglo stršljena, pa zaplili štagalj i popratne objekte, šteta ogromna

BiH Vijesti

U požaru u Donjem Volaru koji je prijedorskim vatrogascima dojavljen sinoć oko 19 časova izgorio je štagalj veličine 25X6 metata, dvije garaže te nekoliko popratnih objekata.

Vatrena stihija progutala je oko 400 bala sijena, cikular, dvije tone krompira, traktorsko vitlo, traktorsku prikolicu, rezervoar za vodu i alat. Šteta je ogromna, a prijedorski vatrogasci, njih deset s tri vozila na terenu su nakon brze lokalizacije ostali još nekoliko sati.

– Požar je u cjelosti ugašen jutros oko jedan čas. Uspjeli smo da spriječimo širenje požara na kuću i još neke pomoćne objekte, inače bi šteta bila još veća – kaže Miroslav Torbica, vođa smjene.

Kako nezvanično saznajemo vlasnica objekata je Mileva Adamović koja je nakon izbijanja požara i pozvala vatrogasce. Mileva je navodno zvala zeta da spali leglo stršljenova koje je bilo u štaglju, no na njenu nesreću vatra se otela kontroli i zahvatila imanje. Na licu mjesta uviđaj je obavila i policija PU Prijedor koja će se izjasniti o tačnom uzroku požara, te dežurni električari koji su tokom intervencije isključili struju u ovom dijelu naselja.

Autor: crna-hronika.info