Opozicija odbila: Otkazan sastanak u RS o imenovanju Schmidta

BiH Vijesti

Otkazan je sastanak u Banjoj Luci povodom imenovanja novog visokog predstavnika Christiana Schmidta.

S obzirom na to da opozicione stranke nisu raspoložene da razgovaraju o temi imenovanja novog visokog predstavnika mimo predviđene procedure, sastanak u Palati predsjednika neće biti održan, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Pojedine partije, poput Demokratskog narodnog saveza, najavile su dolazak dvočlane delegacije, a potom otkazale svoje prisustvo nakon što je sastanak zvanično najavljen, navedi se u saopštenju.

Kako su iz Kabineta predsjednice Republike naveli, time se u potpunosti potvrđuje ispravnost ideje o odvojenim sastancima sa vladajućim i opozicionim partijama, kako se dječijim igrama ne bi opstruisalo ovako važno pitanje koje podrazumijeva nastavak eksperimentalnog i proizvoljnog odnosa međunarodnog faktora prema BiH.

Treba podsjetiti da su vladajuće partije u Republici Srpskoj iznijele nedvosmislen stav da se izbor visokog predstavnika mora odvijati u skladu sa predviđenim procedurama Dejtonskog sporazuma, a ne na kružocima ambasadora, napomenuto je u saopštenju.

Autor: Vijesti.ba