Ogromne poplave u Njemačkoj, poginulo šest ljudi. Traga se za 30 osoba

Svijet Vijesti

U POPLAVAMA nakon obilnih kiša na zapadu Njemačke tijekom noći poginulo je najmanje šest osoba, a nakon urušavanja nekoliko zgrada u pokrajini Eifel se traga za 30 nestalih.

Neki ljudi odsječeni su od ostatka svijeta

U saveznim pokrajinama Porajnje-Falačka i Sjeverna Rajna Vestfalija je, nakon obilatih kiša posljednjih dana te naročito u posljednjih 24 sata, došlo do izlijevanja brojnih potoka i rijeka. U mjestu Schuld u regiji Eifel, na granici prema Belgiji i Luksemburgu, tijekom noći je zbog poplave urušeno šest kuća u kojima je boravilo 30 osoba za kojima se trenutno traga.

Prema navodima policije u saveznoj pokrajini Porajnje Falačka, situacija u mjestu Schuld je loša. Nekoliko kuća nalazi se pred rušenjem, a policija i vatrogasci još uvijek rade na spašavanju 50-ak osoba koje su se popele na krovove svojih kuća. U mnogim mjestima stanovnici su odsječeni od ostatka svijeta.

I za danas su najavljene oborine

U susjednoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija su tijekom intervencije i pokušaja spašavanja građana od vodenih masa poginula dva policajca. Premijer ove savezne pokrajine i kandidat demokršćanske Unije CDU/CSU za kancelara Armin Laschet uputio se prema gradu Hagenu koji je među najteže pogođenim mjestima u ovoj saveznoj pokrajini.

U ovom gradu su stanovnici u nižim dijelovima, u blizini jedne od četiriju rijeka koje protječu kroz ovaj grad, pozvani da napuste svoje kuće te se upute prema višim dijelovima grada.

Premijerka savezne pokrajine Porajnje-Falačka, Malu Dreyer je preko Twittera poručila kako strahuje s onima koji su u opasnosti te se zahvalila pomagačima. Meteorolozi i za danas najavljuju jake oborine u ovom, ali i drugim dijelovima Njemačke.