Objavljena Trumpova snimka, čestitao Uskrs “radikalnim ljevičarskim luđacima”

Svijet Vijesti

Bivši američki predsjednik Donald Trump objavio je u nedjelju uskrsnu poruku u kojoj želi sretne blagdane “svima” i zatim ponovio teoriju urote o izbornoj prevari koja je izazvala napad na američki Kapitol 6. siječnja.

“Sretan Uskrs SVIMA, uključujući radikalne ljevičarske luđake koji su namjestili naše predsjedničke izbore i žele uništiti našu zemlju”, poručuje on.

S obzirom na to da su bivšem predsjedniku društvene mreže zabranjene nakon pobune u siječnju, njegovu uskrsnu poruku putem Twittera podijelili su aktivni korisnici, među njima i reporter New York Timesa Kenneth Vogel.

“Isus to ne bi bolje rekao”, dopisao je Vogel uz tu poruku.

Trump je uvjerljivo poražen na izborima 2020. i nema dokaza da je ishod rezultat prevare.

Predsjednik Joe Biden i prva dama Jill Biden u svojoj su uskrsnoj poruci potaknuli Amerikance na cijepljenje dok zemlja provodi drugi Uskrs u sjeni pandemije covida-19.

Cijepljenje je Biden u poruci na Twitteru nazvao “moralnom obavezom” te dopisao: “Vašim obiteljima želimo zdravlje, nadu, radost i mir. Svima sretan Uskrs!”

I nekadašnji predsjednik Barack Obama oglasio se u povodu Uskrsa: “Nadam se da ćemo ovog Uskrsa svi naći vremena da razmislimo o blagoslovima koje uživamo i nadi koju imamo u svjetliju budućnost”, tvitao je 44. predsjednik.

“Naša obitelj svima želi siguran i sretan Uskrs”, piše u poruci.

Twitter računi povezani s predsjednicima Billom Clintonom i Georgeom W. Bushem nisu bili aktivni u nedjelju ujutro.

U tvitu iz Carter Centera, koji je osnovao nekadašnji predsjednik Jimmy Carter, pratiteljima su zaželjeli sretan Uskrs.  

Autor: Hina