Novi detalji stampeda na koncertu Travisa Scotta: Čuvaru u vrat ubrizgan narkotik

Svijet Vijesti

BAREM dvije istrage, jedna od njih kaznena, pokrenute su danas nakon smrtonosnog stampeda tijekom glazbenog festivala Astroworld rap zvijezde Travisa Scotta, na kojem je smrtno stradalo barem osam osoba, a deseci su ozlijeđeni.

Dužnosnici u Houstonu rekli su da se obdukcije žrtava obavljaju što je prije moguće tako da se njihova tijela mogu vratiti članovima obitelji, dok će identiteti nekih od žrtava biti objavljeni u nedjelju.

Umrli su bili mladi, rekao je u novinarima u subotu gradonačelnik Houstona Sylvester Turner: dvoje ih je imalo 14 i 16 godina, dvoje 21, dvoje 23, dok je sedma osoba imala 27 godina.

Osma žrtva tek treba biti identificirana.

“Možda su planovi bili neadekvatni”

Lina Hildago, sutkinja okruga Harris, pozvala je na “objektivnu, nezavisnu” istragu tragedije, dok je govorila o rap festivalu na kojem se okupilo 50 tisuća ljudi kad je izbio stampedo.

“Možda su planovi bili neadekvatni. Možda su planovi bili dobri, ali ih se nije slijedilo”, rekla je Hildago. “Obitelji onih koji su umrli, svi oni koji su pogođeni, zaslužuju odgovore.”

U videu od 90 sekundi koji je u subotu objavljen na Twitteru Scott je rekao da, dok je bio na pozornici, nije mogao zamisliti “ozbiljnost situacije.” Rekao je da je “potpuno shrvan” incidentom.

Načelnik policije u Houstonu, Troy Finner, izjavio je da su detektivi iz odjela za umorstva i narkotike pokrenuli kaznenu istragu nakon izvješća da je netko u publici ljudima ubrizgavao drogu.

Netko čuvaru ubrizgao narkotik u vrat

Zapovjednik vatrogasaca, Samuel Pena, rekao je da je nekoliko osoba moralo biti oživljeno lijekom Narcan, koji se daje nakon predoziranja, uključujući i čuvara kojemu je netko narkotik ubrizgao u vrat.

Ostatak dvodnevnog festivala otkazan je nakon što se nesreća dogodila u NRG Parku oko 21:30 po lokalnom vremenu u petak, tijekom nastupa Travisa Scotta, pjevača i producenta nominiranog za Grammy, tijekom vrhunca prvog dana.

Do smrtnih slučajeva je došlo blizu pozornice kad je gomila navalila na nju. Neki su doživjeli zastoj srca, a drugi medicinsku traumu, rekli su dužnosnici.

Autor: Index.hr