Na zagrebačkoj Trešnjevci jutros otvorio teretanu, odmah stigla policija i odvela ga

Svijet Vijesti

Vlasnik teretane na zagrebačkoj Trešnjevci, Quantum Premium Gym-a, Andrija Klarić u ponedjeljak u šest ujutro otvorio je svoja vrata unatoč mjerama Stožera. 

Vlasniku je zbog toga, nedugo nakon što je prva grupa završila s vježbanjem, na vrata stigla policija. U teretani su se u trenutku kada je došla policija uz njega nalazili i ljudi koji su mu, kako je Klarić kazao policiji, došli pružiti podršku.

– Sad će biti izviještena Civilna zaštita ili još netko u čijoj je to nadležnosti pa čekamo njih. To će biti zanimljivo vidjeti, na koji način će postupiti jer po Zakonu o civilnoj zaštiti ima stvari koje ne rade kako treba, što sam čitao i što su mi odvjetnici rekli. Policija je bila krasna i pristojna – kazao je Klarić prenoseći situaciju iz teretane na svom Facebooku.

U teretanu je i došla inspekcija, a ispred teretane su se okupili novinari i policija. Vlasnika teretane policija je odvela u policijsku postaju.

– Nemamo još sve informacije osim da su njega priveli, saznat ćemo više kasnije – kazala je za Jutarnji.hr kćer vlasnika, Duga Klarić.

Na pitanje je li njen otac dobio kakvu kaznenu prijavu zbog otvaranja teretane, kratko je kazala: – Dobio je nekakav papir, no ne znam što na njemu piše.

Klarić je prethodnih dana u medijima najavio otvaranje svoje teretane te kazao da se ne boji kazni.

Informaciju o otvaranju objavio je na Facebook stranici svog sportskog centra.

– Maksimalni broj polaznika po terminu je 12 (10m2 po osobi). Obavezno nošenje maske do svlačionice, a vježbamo bez. Sve ostale epidemiološke mjere su kao do 26. studenog 2020. Članarina je 400 kuna mjesečno za tri puta tjedno i 500 kuna za četiri i više puta. 

Na Facebook stranici teretane još sinoć nakon najava o otvaranju je objavljena slika na kojoj se ispred objekta vidi policijsko vozilo.

Autor: Jutarnji.hr