Na Cetinju mirno, povrijeđeno oko 20 policajaca

Svijet Vijesti

Nakon ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, sitacija u Prijestonici je mirna i stabilna, a tokom dana povrijeđeno je 20-ak policajaca, kazao je za TVCG Dragan Gorović, pomoćnik direktora Uprave policije.

“Za sada prema informacijama koje pristižu oko 20-ak policajaca je povrijeđeno, što se tiče građana u stalnoj smo komunikaciji sa medicinskom službom na Cetinju i još uvijek nemamo podatak da se neko od građana javio ili prijavio neku vrstu povreda da je dobio tokom današnjeg dana”, kazao je Gorović.

On je naveo da prema trenutnim informacijama policija nije prekoračila ovlašćenja, ali, kako dodaje, ima prostora i načina da se to provjeri i utvrdi.

“Prema onome što mi sada znamo i kako smo postupali policija nije prekoračila ovlašćenja. Ima prostora da se to naknadno u zakonitim procedurama utvrdi”, naveo je Gorović.

On kaže da je upotreba hemijskih sredstava od strane policije bila odgovor na ono što su građani koristili.

“Policija je bila izloženja kontinuiranim napadima uz upotrebu pirotehničkih sredstava, kamenicama, petardama, vatrometima, raznim predmetima i drugim sredstvima koji mogu da nanesu povrede. Kao odgovor na to policija je primjenila fizički snagu i hemijska sredstva”, saopštio je Gorović.

Objasnio je i šta se jutros desilo na Cetinju kada je policija intervenisala.

“Jedna grupa građana je pokušala da se kreće u zoni štićenog prostora, pokušali su silom da prođu pored policajaca, iako ima je bilo naređeno da se vrate, oni su silom pokušali da probiju policijski kordon, što im policija nije dozvolila, kaže Gorović.

Autor: RTCG