Muškarac nasumično ubijao ljude, skoro svim žrtvama pucao u glavu, među njima i dijete

Svijet Vijesti

Džejson Najtingejl (Jason Nightingale, 32) ubio je tri osobe i ranio još četiri u nizu pucnjava u južnom dijelu Čikaga. Nakon drame, njega je na parkingu sjeverno od grada ubila policija.

Istražitelji pokušavaju da utvrde motiv napada, koji je počeo popodne ubistvom 30-godišnjeg studenta Univerziteta u Čikagu, koga je Najtingejl upucao u glavu dok je sjedio u svom automobilu u garaži, rekao je novinarima nadzornik čikaške policije Dejvid Braun (David Braun), piše AP.

Najtingejl je potom nasumično ušao u stambenu zgradu gdje je pucao u 46-godišnjeg pripadnika osiguranja koji je sjedio za stolom i 77-godišnji ženu koja je uzimala poštu, rekao je Braun.

Krvavi pir

Pripadnik osiguranja je proglašen mrtvim u bolnici, a starija žena, kojoj je pucao u glavu, hospitalizirana je.

Najtingejl je krvavi pir nastavio u drugoj zgradi gdje je oteo muškarca, a zatim je otišao do prodavnice i ispalio hice, usmrtivši 20-godišnjaka i ranivši 81-godišnju ženu u glavu i vrat, rekao je Braun.

Žena je, također, u kritičnom stanju.

Po izlasku iz prodavnice, Najtingejl je ispalio hitac u 15-godišnju djevojčicu koja se vozila automobilom sa majkom.

Djevojčica u kritičnom stanju

Djevojčica je u kritičnom stanju, saopštila je policija. Zatim se vratio u radnju u kojoj su policajci iz Čikaga istraživali raniju pucnjavu i pucao na policajce.

Niko od policajaca nije povrijeđen, rekao je Braun. Najtingejl se potom odvezao na sjever do Ivanstona, koji se graniči sa Čikagom, gdje je ušao u prodavnicu pokušavajući da je opljačka i tu je pucao, ali nije nikoga ubio.

Potom je prešao ulicu i otišao do restorana gdje je pucao ženi u glavu, koja je, također, u kritičnom stanju.
Najtingejl je potom izašao iz restorana, okružili su ga policajaci na parkingu i došlo je do razmene vatre u kojoj je ubijen.

Autor: Avaz.ba