Miralem Pjanić još uvijek bez pravog rješenja za karijeru

Sport

Miralem Pjanić još uvijek je član Barcelone iako je do kraja prelaznog roka ostalo još samo šest dana.

Iskusni bh. veznjak pregovarao je prethodnih dana sa italijanskim timovima. Interes za njegove usluge najviše je pokazivala Fiorentina, ali do dogovora sa Violama nije došlo.

Na kraju je odlazak u Firencu vjerovatno i definitivno propao nakon što je klub potpisao Lucasa Torreiru i izvjesno je da Pjanić neće nositi dres ovog kluba.

Također, gotovo su nestale šanse da se vrati u Juventus koji je pokazivao interes za njegove usluge ovog ljeta.

Pjanić silno želi povratak u Torino. Međutim, nakon dovođenja Manuela Locatellija vrata torinskog velikana su mu praktički zatvorena.

Juventus nije prodao Aarona Ramseyja, što je bio uslov za dolazak Pjanića. Velški fudbaler je trenutno van terena zbog povrede, ali trener Massimiliano Allegri je zadovoljan ovim fudbalerom i on će svoje minute kod njega imati.

Weston McKennie je fudbaler koji bi do kraja prelaznog roka mogao napustiti Juventus. Ipak, u Torinu ne vide Pjanića kao njegovu zamjenu već imaju druge opcije.

U slučaju odlaska američkog veznjaka Juventus će pokušati dovesti francuskog fudbalera Aureliena Tchouamenija (21) iz Monaca ili njegovog iskusnijeg sunarodnjaka iz Bayerna Corentina Tolissoa.

Tako je Pjanić vjerovatno otpisan i u Juventusu. Izvjesno je da se neće vratiti u Torino i vidjet ćemo hoće li bh. fudbaler u narednim danima uspjeti da se skrasi u nekom drugom timu.

Za njega budućnosti u Barceloni odavno nema. Otpisan je kod Ronalda Koemana i neće dobiti šansu za igru ako ostane.

Pored Juventusa i Fiorentine 31-godišnji fudbaler se u prethodnom periodu povezivao još sa Interom i Napolijem.

Autor: SportSport.ba