Manijak koji je brutalno napao žene u Splitu prijavljen za dva pokušaja ubistva

Svijet Vijesti

Splitska policija izvijestila je u nedjelju da je za pokušaje ubistva osumnjičila 28-godišnjaka koji je u subotu u Splitu u razmaku od pola sata fizički napao dvije žene, od kojih je jednu teško povrijedio te će uz krivičnu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku.

Policija je, kako se navodi u saopćenju, dovršila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva krivična djela pokušaj ubistva 52-godišnjakinje i 40-godišnjakinje.

Sumnjiči ga se da je jučer u ugostiteljskom objektu na plaži Firule, oko 7.15 sati s leđa, bocom u glavu udario 52-godišnjakinju, a kad je pala na tlo, nastavio ju je udarati šakama po glavi i vratu te je hvatati rukama za vrat.

Osumnjičila ga je i da je zatim, oko 7.45 sati, u ulici Antuna Branka Šimića u Split s leđa, više puta, kamenom u glavu udario 40-godišnjakinju te ju je potom nastavio tući šakama po glavi.

Nakon pružene liječničke pomoći, utvrđeno je kako je 52-godišnjakinja zadobila lakše tjelesne ozljede, a 40-godišnjakinja tešku tjelesnu ozljedu noge, navodi se u policijskom priopćenju.

Snimak nadzornih kamera kod ugostiteljskog objekta prikazuje muškaraca kako udara ženu flašom po glavi, ruši na stepenice i nastavlja tući. U drugom slučaju, koji su također snimile kamere, muškarac je nasrnuo na mlađu ženu s leđa a udarao ju je rukama dok se ona pokušavala obraniti i zatim je bacio na tlo.

Napadač (28) navodno u dosjeu ima niz nedjela, od krađa i razbojništava do prisile i nedozvoljenog držanja oružja, a za njim od ranije traga zagrebačka policija, prenosi Hina.

Autor: Avaz.ba / Hina