Majk Tajson će se ponovo boriti, ovog puta protiv Youtubera

Sport

Legendarni bokser Majk Tajson (Mike Tyson) se ponovo želi boriti. Nakon što se krajem prošle godine borio protiv Roja Džonsa Džuniora (Roy Jones Yr.), sada želi u ring i u februaru naredne godine.

Prema brojnim izvorima, protivnik će mu biti poznati Youtuber Logan Pol (Paul). On, pored Youtube karijere, uporedo gradi i boksersku zajedno sa svojim bratom Džejkom (Jake). Logan se borio sa Flojdom Mejvederom (Floyd Mayweather), ali je ta egzibicija završena neriješenim ishodom.

Sada će se Logan boriti s Tajsonom, koji za razliku od Mejvedera nema deficit u fizikalijama. “Čelični Majk” je početkom ovog mjeseca u sklopu svog podkasta ugostio repera Fredija Gibsa (Freddie Gibbs), gdje je razgovarao o svojim planovima, a dotakao se i braće Pol.

– To je borba koja bi generirala veliku zaradu (‘money fight’). Takve borbe stvaraju novac. 35 miliona ljudi prati te tipove (braću Pol). Naravno da bih se borio s njima, a i oni bi se vjerojatno borili protiv mene. Stotine miliona dolara bi zaradili, a njih nije briga hoće li dobiti batine za taj novac – rekao je Tajson.

Autor: Avaz.ba