Komšić razgovarao s Vučićem, odluka o ulasku u Srbiju ista za sve državljane BiH

BiH Vijesti

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH razgovarao je danas s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a zaključeno je da će odluka Vlade Srbije u vezi s mjerama na granici biti jednaka za sve državljane BiH, bez obzira na to u kojem entitetu žive, potvrđeno je za “Avaz”.

Predsjednik Komšić je upravo razgovarao sa predsjednikom Vučićem oko tretmana koji važi za ulazak bh. građana u Srbiju! Predsjednik Vučić je rekao da nije tačna informacija da je uveden različit tretman građana. Za sve građane BiH važi isti tretman – rečeno je za “Avaz” iz Komšićevog kabineta.

Vučić je u razgovoru s Komšićem rekao da će mjera o zabrani ulaska građana BiH u Srbiju biti svakako ukinuta.

Podsjećamo, jučer je Uprava Granične policije Srbije obavijestila Graničnu policiju BiH da državljani BiH s mjestom prebivališta u entitetu RS mogu ući u Srbiju bez PCR testa, ali uz obaveznu desetodnevnu izolaciju, dok svi ostali državljani BiH moraju pokazati negativan PCR test na granici.

Ova odluka izazvala je burne reakcije u BiH, zbog čega su danas reagirale pojedine stranke. U SDA su kazali da je ova odluka diskriminatorska.

Autor: Avaz.ba