Katalonci ljuti na Nejmara, osjećaju se prevareno

Sport

Nejmar (Neymar) je jučer produžio ugovor sa PSG-om do 2025. godine i tako razočarao brojne Katalonce. Sada je jasno da se ne planira vratiti u Barcelonu. Brazilac je odlučio ostati na Parku prinčeva, a toj odluci najviše je pripomogla finansijska ponuda pariškog kluba.

Špekulira se da će na ime plaće, premija i raznih bonusa zarađivati pedesetak miliona eura godišnje. “L’Equipe” tvrdi da će mu “gola plaća” biti oko 30 miliona eura neto godišnje. Barcelona je u finansijskoj gabuli i u ovom trenutku mu to ne može ponuditi. A kad se to zna, sve je jasno, piše Gol.hr

Međutim, u Barceloni su se očito nadali da će ga uspjeti nagovoriti, valjda djelimično i na sentiment. Katalonski radio (RAC 1) otkrio je da je izaslanik katalonskog kluba putovao u Pariz prije mjesec dana i proveo cijeli dan s Brazilcem kako bi saznao njegove buduće planove.

Prema tim informacijama, Nejmar je izrazio želju za povratkom u Barcelonu jer u PSG-u nije vidio pobjednički projekt. Zbog toga se na Camp Nou osjećaju iskorišteno i prevareno.

Autor: Avaz.ba