JOE BIDEN UPOZORAVA: “Situacija u Kabulu je ekstremno opasna, napad dronom nije posljednji…”

Svijet Vijesti

“Naši zapovjednici su me obavijestili da je napad vrlo vjerovatan u narednih 24-36 sati”, kaže Biden.

Američki predsjednik Joe Biden je u saopćenju za javnost koje je komentarisao je napad dronom na militante ISIS-a te poručio da je situacija u Kabulu “ekstremno opasna”.

“Rekao sam da ćemo krenuti na grupu odgovornu za napad na naše vojnike i nevine civile u Kabulu i to smo i napravili”, poručio je Biden.

“Ovaj napad dronom nije posljednji”

“Ovaj napad dronom nije posljednji. Nastavit ćemo lov na sve one koji su bili uključeni u taj podmukli napad, platit će”,

Biden je 13 pripadnika američkih snaga koji su ubijeni u napadu kod aerodroma nazvao “herojima”.

“13 pripadnika naših snaga bez kojih smo ostali bili su heroji. Podnijeli su najveću žrtvu u službi najviših američkih ideala, dok su spašavali živote drugih. Njihova hrabrost i nesebičnost omogućila je da više od 117.000 ugroženih ljudi završi na sigurnom”, poručio je Biden.

“Situacija na terenu nastavlja biti ekstremno opasna, a prijetnja terorističkog napada na aerodrom ostaje visoka. Naši zapovjednici su me obavijestili da je napad vrlo vjerovatan u narednih 24-36 sati. Zapovjedio sam da poduzmu svaku moguću mjeru kako bi prioritet bio na zaštiti naših snaga. Osigurao sam da imaju sve što im je potrebno kako bi zaštitili naše ljude na terenu”, navodi se u Bidenovu saopćenju, prenosi Index.hr.

Autor: Slobodna-bosna.ba