Iz RS-a spremaju odgovor Inzku, hoće li oduzeti priznanja zločincima

BiH Vijesti

Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) zaprimio je danas pismo visokog predstavnika u BiH Valentina Incka koje je upućeno predsjedniku Narodne skupštine i klubovima poslanika, a u kome se inicira vraćanje povelja od određenih pojedinaca, koje im je, 24. oktobra 2016. godine, dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

– Riječ je o poveljama koje su dodijeljene pojedincima, institucijama i međunardnim organizacijama zaslužnima za rad Narodne skupštine Republike Srpske. Navedene povelje dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25. godišnjice postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske, kao ad hok tijelo, koje su činili svi dosadašnji predsjednici Narodne skupštine, rukovodstvo Devetog saziva Narodne skupštine i šefovi klubova poslanika tog saziva – navodi se u pisanoj izjavi predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića.

O pismu će se, kako su dodali, izjasniti se rukovodstvo i šefovi klubova poslanika u aktuelnom sazivu Narodnoj skupštini Republike Srpske kojima je upućeno pismo visokog predstavnika, saopćeno je iz Kabineta predsjednika NSRS.

Autor: Fena