I YouTube suspendovao kanal Donalda Trampa

Svijet Vijesti

YouTube je u utorak objavio da će suspendovati kanal predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa (Trump) na najmanje sedam dana. 

Sadržaj s Trampovog kanala uklonjen je u utorak zbog kršenja YouTubeovih pravila i zbog zabrinutosti da će poticati na nasilje, istaknuto je iz ove firme u izjavi za The Post. Tehnički div dodao je da će također onemogućiti komentare ispod videozapisa na svom kanalu.

– Nakon pažljivog pregleda i u svjetlu zabrinutosti zbog trajnog potencijala za nasilje, uklonili smo novi sadržaj prenesen na kanal Donald J. Trump i izdali opomenu zbog kršenja naših pravila za poticanje nasilja – rekla je glasnogovornica YouTubea u izjavi za The Post.

– Kao rezultat toga, u skladu s našim dugogodišnjim sistemom, kanalu je sada onemogućen prijenos novih videozapisa ili prijenosa uživo na najmanje sedam dana – što se može produžiti – nastavlja se u saopćenju.

YouTube nije pojasnio koji videozapis krši njegova pravila.

Iz ove firme su kazali kako su izdali jednu opomenu protiv Trampovog kanala. Druga bi rezultirala dvosedmičnom suspenzijom, a treća bi značila da će kanal biti ukinut.

Ovaj potez iz YouTubea dolazi nakon što je Twitter trajno zabranio Trampov lični račun u petak usred nasilne pobune na Kapitolu.

Facebook i Instagram također su blokirali predsjednika Amerike, odnosno neće moći objavljivati na ovim društvenim mrežama najmanje dvije sedmice.

Autor: Avaz.ba