Gužve na pojedinim graničnim prijelazima sa Hrvatskom i Crnom Gorom, naoružajte se strpljenjem

BiH Vijesti

Na graničnim prelazima Izačić, Bosanska Gradiška, Doljani, Zupci, Hum i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) navode da su na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja do 30 minuta.

– Vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u BIH. Zbog pojačane frekvencije vozila, mole se svi vozači da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da se na vrijeme informišu o stanju na cestama i graničnim prelazima – navode iz BIHAMK-a.

Na GP Bosanski Brod kolona vozila je na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Kako se vidi na snimcima nadzornih kamera, kolone vozila već su formirane.

U galeriji pogledajte kakvo je stanje na pojedinim graničnim prijelazima.

Bh. građani koriste period godišnjih odmora i biraju hrvatsko i crnogorsko primorje, što potvrđuju i priložene fotografije sa graničnih prijelaza. U avgustu se i inače bilježe velike gužve na hrvatskom i crnogorskom primorju, pa ni ove godine, kada su mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa nešto opuštenije.

Ljeto svake godine donosi i nove požare, pogotovo u Hercegovini. Zbog požara na području općine Ravno, upozorava se na gust dim, posebno u reonu graničnog prijelaza Tebimlja-Čepikuće, a vozači se pozivaju na oprez.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 5 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Iz BIHAMK-a su još naveli da se na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila u potpunosti obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Autor: Avaz.ba